REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

teplé omáčky a šťávy

Podkategorie: mléčné, smetanové 94, ostatní 89

Angreštová omáčka

Podáváme k vařenému masu.

Bazalková omáčka

Omáčka ze smetany, ořechů, česneku, pepře a nasekané bazalky.

Bazalková omáčka II.

Čerstvá a sušená bazalka smíchaná s olivovým olejem, česnekem, jádry vlašských ořechů, nastrouhaným sýrem, pepřem a solí, omáčka vhodná k těstovinám.

Bedlová smetanová omáčka s kousky bedel

Bedly mají jemnou chuť. Mladé plodnice, ještě neotevřené, jsou masité, vhodné jak k naplnění, nebo třeba na skvělou omáčku.

Bernská omáčka

Omáčka je výborná k minutkám.

Bešamelová omáčka

Tvořící základ mnoha dalších omáček.

Bešamelová omáčka II.

Bešamelová omáčka se často dochucuje dalšími ingrediencemi. Je to základní polotovar mnoha omáček.

Bešamelová pěna

Hotovou pěnou přeléváme zapékanou zeleninu nebo maso, např. musaku a upečeme dozlatova.

Bílá cibulová omáčka

Omáčka připravená z orestované cibule zalité vývarem, povařená, dochucená mlékem a žloutkem.

Boloňská omáčka

Jedna z možných variant boloňské omáčky, která se skvěle hodí na těstoviny, především na špagety.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy