REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bešamelová omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bešamelová omáčka se často dochucuje dalšími ingrediencemi. Je to základní polotovar mnoha omáček.


Ingredience:
150 mlvývaru z masa nebo kostí
150 mlmléka nebo smetany
25 ghladké mouky
25 gmásla
sůl

Postup:

1. Do rozehřátého másla sypeme za stálého míchání mouku, necháme ji zpěnit
2. Zalijeme vlažným vývarem, našleháme a za stálého míchání přivedeme k varu, přilijeme mléko nebo smetanu, mírně osolíme
3. Za občasného promíchání vaříme asi 30 až 50 minut
4. Uvařenou bešamelovou omáčku procedíme a vychladíme, nebo ji ihned použijeme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy