REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňská omáčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá smetanová omáčka vhodná například na dochucení těstovin.


Ingredience:
350 gmletého hovězího masa
100 gdrůbežích jater
30 gmásla
3 ksplátků anglické slaniny
1 ksmrkve
1 ksplátku celeru
1 kscibule
300 mlhovězího bujónu
100 mlsuchého bílého vína
3 lžícešlehačky
1 lžícerajského protlaku
strouhaný muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, plátek celeru i oloupanou mrkev na hrubo nastrouháme a anglickou slaninu pokrájíme na proužky
2. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme cibuli, mrkev, celer a slaninu, přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání necháme vše zezlátnout
3. Pak přidáme očištěná, na drobno nakrájená drůbeží játra, 2 minuty opékáme, přilijeme hovězí bujón, přidáme rajský protlak, promícháme a podle chuti okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, mletým pepřem i solí
4. Nakonec přilijeme bílé víno, které necháme odpařit a hustou směs za stálého míchání zvolna povaříme minimálně 45 minut
5. Omáčkou přeléváme těstoviny a pro zjemnění chuti můžeme před podáváním vmíchat šlehačku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy