REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možných variant boloňské omáčky, která se skvěle hodí na těstoviny, především na špagety.


Ingredience:
1000 grajčat
380 gmletého vepřového masa
380 gmletého hovězího masa
500 mlvody
380 mlsuchého bílého vína
250 mlmléka
2 kscibule
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší mrkve
4 lžícerostlinného oleje
2 lžícerajčatového protlaku
čestvé bylinky: bazalka, oregano, tymián, šalvěj ...
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí
2. Mrkev očistíme, oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky
3. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku
4. Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku, spaříme je horkou vodou, pak je oloupeme a nakrájíme na menší kostičky
5. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli
6. Přidáme nakrájenou mrkev, česnek a ještě chvíli, za stálého míchání, zeleninu restujeme
7. Na pánvičku vložíme mleté maso, důkladně ho promícháme s orestovanou zeleninou a vše chvíli podusíme, až nám maso zbělá
8. Přilijeme mléko, opět zamícháme a na mírném ohni směs dusíme, až se tekutina téměř odpaří
9. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět dusíme, dokud se tekutina neodpaří
10. Nakonec přihodíme nakrájená rajčata a svazek bylinek, přilijeme rajčatový protlak
11. Směs osolíme a dochutíme pepřem
12. Vaříme asi 25 minut, na velmi mírném ohni, za občasného míchání
13. Ke konci vaření svazek bylinek vyjmeme a případně omáčku ještě dochutíme kořením
14. Takto upravenou omáčku servírujeme spolu s těstovinami; skvěle se hodí ke špagetám, které ještě dozdobíme nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy