Bylinkový krém je vlastně smetana prohřátá s rozpuštěným máslem, ochucená nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a kořením. Tato jednoduchá omáčka je vhodná jako přeliv různě upravené zeleniny.
Ingredience:
300 g | smetany |
1 svazek | petrželky |
1 svazek | kopru |
1/2 svazku | pažitky |
1 lžíce | másla |
1/2 lžičky | citronové šťávy |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na mírném zdroji tepla rozehřejeme máslo se smetanou
2. Bylinky také opláchneme, z petrželku a kopru otrháme lístky, několik si jich ponecháme na ozdobu, ostatní nadrobno nasekáme i s pažitkou
3. Bylinky vmícháme do smetany, omáčku osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citronovou šťávou
4. Tímto krémem přeléváme různě upravenou zeleninu, zdobíme snítky bylinek.