REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová omáčka vhodná k drůbežímu masu nebo k zelenině.


Ingredience:
Suroviny pro 6 osoby:
40 ghladké mouky na jíšku
40 gmásla na jíšku
10 gcukru
0,5 lvývaru z hovězího masa (kostky)
1 dlsmetany
1 ksžloutku
kůra ze čtvrtky dobře očistěného citrónu
šťáva z 1 citrónu

Postup:

1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou na mírném ohni za občasného míchání podléváme studeným vývarem a 20 minut povaříme
2. Potom přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, podle chuti osolíme, osladíme a krátce povaříme
3. Nakonec omáčku zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně, ale již nevaříme.

Doporučení:

Příloha: Vařený chřest, zelenina, květák apod. dušené drůbeží maso.

Poznámka:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy