REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání, sterilace hub

Houby na cokoli

Houby jako polotovar vhodné k dalšímu kuchařskému zpracování.

Houby naložené v octě

Do octových roztoků můžeme nakládat téměř všechny druhy jedlých hub, musí být ale tvrdé a zdravé.

Houby s olivami

Sterilované houby s olivami ve slaném nálevu.

Houby v oleji s pepřem

Povařené houby v osolené vodě, zavařené ve sklenicích ve sladkokyselém nálevu spolu s kořením, snítky rozmarýnu a oloupanými stroužky česneku.

Houby zavařené se zeleninou

Houby chvíli povařené v osolené vodě, zavařené spolu se spařenými paprikami a cibulí v nálevu z přípravku Deko.

Hříbky s kořením

Hříbky povařené v kořeněném nálevu, naskládané do sklenic spolu s česnekem a cibulí, přelité olejem.

Hříbky ve vlastní šťávě

Hříbky naložené ve vlastní šťávě a soli. Velmi jednoduchý způsob na zpracování a konzerování, když máme nadbytek hub.

Lahodné houby

Zavařené houby v octovém kořeněném nálevu spolu s cibulí. Klasický recept na sterilované houby naložené ve slaném kořeněném nálevu.

Nakládané cukety s chilli

V sladkokyselém nálevu nakládané cukety spolu s chilli papričkami a koriandrem.

Nakládané houby

Nakládané hříbky nebo jiné vhodné tvrdší houby naložené ve sladkokyselém nálevu spolu s bylinkami, kořením a solí.

Nakládané houby se sýrem v oleji

Chvíli povařené mladé plodnice hřibovitých hub, naložené spolu s kostkami sýra a dalších ingrediencí v oleji. Autor: Dalibor Marounek

Nakládané houby v olivovém oleji

V olivovém oleji naložené houby spolu s kořením a bylinkami, zavařené. Podáváme jako pikantní pochutinu nebo předkrm spolu s pečivem.

Nakládání hub do soli

Do soli nakládáme pouze tvrdé houby jako jsou například křemenáče, lišky, hřiby….

Pestrá houbová směs

Směs hub a zeleniny naložené v kořeněném octovém nálevu.

Sladkokyselé nakládané houby

Houbařská sezóna frčí na plné obrátky. Jestli jste i vy šťastnými majiteli plných košíků hub, máme pro vás tip, jak houby zpracovat. Klasická smaženice nesmí samozřejmě chybět. Pokud však ale už budete mít dost této dobroty, vyzkoušejte houby zavařit. Nakládané houby v sladkokyselém nálevu jsou skvělou chuťovkou nebo doplňkem k nejrůznějším pokrmům.

Sterilovaný houbový salát

Zavařené houby ve formě salátu vhodného k servírování jako příloha, nebo pod maso.

Sterilovaný houbový salát II.

Zavařené houby spolu s paprikou a cibulí ve sladkokyselém nálevu.

Sterilovaný houbový salát III.

Salát z hub, paprik, cibule a sladkokyselého nálevu, vhodný k masu, na špagety nebo pizzu.

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Václavky patří ke klasickým houbám, které jsou velmi chutné také naložené ve sladkokyselém láku, podobně jako ryzce. Malé plodnice do 2 cm sbíráme i s nožkami, u větších plodnic odřízneme jen kloboučky, třeně jsou příliš tuhé a nehodí se na nakládání.

Zavařování hub

Nakládané houby v octovém nálevu, základní recept. Ovšem do skleniček můžete přidat spousty dalších surovin, co kdo má rád. Například cibuli, kousky papri, další koření….

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy