REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání, sterilace hub

Houby na cokoli

Houby jako polotovar vhodné k dalšímu kuchařskému zpracování.

Houby naložené v octě

Do octových roztoků můžeme nakládat téměř všechny druhy jedlých hub, musí být ale tvrdé a zdravé.

Houby s olivami

Sterilované houby s olivami ve slaném nálevu.

Houby v oleji s pepřem

Povařené houby v olejovém nálevu okořeněném pepřem, bobkovým listem, česnekem, hořčičným semínkem a rozmarýnem.

Houby zavařené se zeleninou

Houby chvíli povařené v osolené vodě, zavařené spolu se spařenými paprikami a cibulí v nálevu z přípravku Deko.

Hříbky s kořením

Hříbky povařené v kořeněném nálevu, naskládané do sklenic spolu s česnekem a cibulí, přelité olejem.

Hříbky ve vlastní šťávě

Hříbky naložené ve vlastní šťávě a soli. Velmi jednoduchý způsob na zpracování a konzerování, když máme nadbytek hub.

Lahodné houby

Zavařené houby v octovém kořeněném nálevu spolu s cibulí.

Nakládané cukety s chilli

V sladkokyselém nálevu nakládané cukety spolu s chilli papričkami a koriandrem.

Nakládané houby

Nakládané hříbky nebo jiné vhodné houby naložené ve sladkokyselém nálevu spolu s bylinkami, kořením a solí.

Nakládané houby se sýrem v oleji

Chvíli povařené mladé plodnice hřibovitých hub, naložené spolu s kostkami sýra a dalších ingrediencí v oleji. Autor: Dalibor Marounek

Nakládané houby v olivovém oleji

V olivovém oleji naložené houby spolu s kořením a bylinkami, zavařené. Podáváme jako pikantní pochutinu nebo předkrm spolu s pečivem.

Nakládání hub do soli

Do soli nakládáme pouze tvrdé houby jako jsou například křemenáče, lišky, hřiby….

Pestrá houbová směs

Směs hub a zeleniny naložené v kořeněném octovém nálevu.

Sterilovaný houbový salát

Zavařené houby ve formě salátu vhodného k servírování jako příloha, nebo pod maso.

Sterilovaný houbový salát II.

Zavařené houby spolu s paprikou a cibulí ve sladkokyselém nálevu.

Sterilovaný houbový salát III.

Salát z hub, paprik, cibule a sladkokyselého nálevu, vhodný k masu, na špagety nebo pizzu.

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Václavky patří ke klasickým houbám, které jsou velmi chutné také naložené ve sladkokyselém láku, podobně jako ryzce. Malé plodnice do 2 cm sbíráme i s nožkami, u větších plodnic odřízneme jen kloboučky, třeně jsou příliš tuhé a nehodí se na nakládání.

Zavařování hub

Nakládané houby v octovém nálevu, základní recept.

Zavařování václavek

Václavky naložené ve sladkokyselém nálevu, sterilované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy