REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lahodné houby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené houby v octovém kořeněném nálevu spolu s cibulí.


Ingredience:
1-2 kghub
1 kscibule
voda
sůl
Na nálev:
750 mlvody
100 mlocta
30 gsoli
10 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
několik stroužků česneku

Postup:

1. Houby očistíme, zbavíme červivých částí a podle potřeby nakrájíme na kousky velké asi 2-3 cm, menší necháme celé
2. Povaříme je asi 5 minut ve slané vodě, potom je propláchneme ve studené vodě a rozdělíme je do čistě vymytých sklenic spolu s oloupanou cibulí nakrájenou na kolečka
3. Na nálev smícháme vodu, ocet, sůl, oloupané stroužky česneku, kuličky pepře i nového koření, bobkové listy, vše přivedeme k varu, pak odstavíme z tepla a necháme mírně zchladnout 4. Připraveným nálevem přelijeme připravené houby, sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut od počátku varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy