REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbky s kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbky povařené v kořeněném nálevu, naskládané do sklenic spolu s česnekem a cibulí, přelité olejem.


Ingredience:
Na 5 sklenic:
2 kghříbků
5 ksstroužků česneku
1 kssvazku jarních cibulek
1 lolivového oleje
Na nálev:
5 lžičeksoli
2 lžičkyhořčičného semínka
2 lžičkynového koření
2 lžičkyčerného pepře
500 mljablečného octa
1,5 lvody
hrst čerstvého nasekaného rozmarýnu
hrst čerstvého nasekaného tymiánu

Postup:

1. Ocet svaříme s vodou, přidáme koření, na drobno nasekaný čerstvý tymián i rozmarýn, sůl a vše spolu krátce povaříme
2. Očištěné houby nakrájíme na stejně velké kousky (cca 2 cm), přidáme je do nálevu a necháme projít varem, pak houby scedíme a uložíme na noc do chladničky
3. Druhý den je upěchujeme do čistých sklenic, do každé dáme oloupaný stroužek česneku, očištěnou nakrájenou cibulku, zalijeme olejem, uzavřeme a uložíme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy