Chvíli povařené mladé plodnice hřibovitých hub, naložené spolu s kostkami sýra a dalších ingrediencí v oleji. Autor: Dalibor Marounek
Ingredience:
Rozpis na 2 sklenice o objemu 0,7 l: | |
500 g | mladých hřibovitých hub |
200 g | Nivy |
2 ks | cibule |
1 ks | velkého stroužku česneku |
1 ks | červené papriky |
bobkový list | |
nové koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mladé a tvrdé plodnice hub chvíli povaříme v osolené vodě, pak necháme vychladnout a okapat
2. Do sklenice objemu 0,7 l dáme na dno 1 bobkový list, pár kuliček nového koření a plátky česneku, pokračujeme vrstvou hub, pokrájenou paprikou, sýrem na kostičky a na kolečka pokrájenou cibulí
3. Vrstvy posypeme špetkou tymiánu a pepřem
4. Pokračujeme až naplníme celou sklenici, naplněnou sklenici zalijeme olejem a uložíme do lednice
5. Po 4 dnech jsou houby připravené ke konzumaci.
Podáváme s pečivem a pivem.
Poznámka:Sýr lze obměnit za hermelín, balkánský sýr, ementál, v zimě lze použít kupované žampióny.