REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v oleji s pepřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené houby v olejovém nálevu okořeněném pepřem, bobkovým listem, česnekem, hořčičným semínkem a rozmarýnem.


Ingredience:
1 kgmalých hříbků + voda + sůl
3 lžícezeleného pepře
1 lžičkahořčičného semínka
bobkové listy
stroužky česneku
rozmarýn
Na nálev:
500 mloleje
500 mlvody
300 mlocta
200 gcukru
5 gsoli

Postup:

1. Očištěné houby, nejlépe mladé plodnice hříbků, krátce povaříme v osolené vodě (asi 5 minut), scedíme a necháme okapat
2. Svaříme ocet s vodou, cukrem a solí, odstavíme a přimícháme olej
3. Houby narovnáme do vymytých a vypařených skleniček, rozdělíme do nich hořčičné semínko, zelený pepř, bobkový list, kousek rozmarýnu a oloupaný stroužek česneku
4. Zalijeme připraveným nálevem, sklenice pevně uzavřeme a sterilizujeme 30 minut při 100 °C.

Doporučení:

Do nálevu můžete vyzkoušet estragonový olej.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy