REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný houbový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené houby ve formě salátu vhodného k servírování jako příloha, nebo pod maso.


Ingredience:
1,5 kghub
500 gcibule
350 gkečupu
150 gcukru krystal
80 gpaprik
50 gsoli
2 dcloleje
2 dclvody
1,5 dclocta
10 kskuliček nového koření
10 kskuliček černého pepře
5 kshřebíčku

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na kousky, 5 minut je povaříme, pak scedíme a dáme do velké mísy
2. Přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli a papriky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky, kečup, cukr, sůl, olej a ocet, vše promícháme
3. Svaříme 2 dcl vody s hřebíčkem, pepřem a novým kořením, vaříme asi 6 minut, pak koření scedíme a výluh nalijeme k ostatním ingrediencím
4. Opět důkladně promíchanou směs dáme do skleniček, důkladně uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 80 °C.

Poznámka:

Recept nám pověsila na profil facebooku paní Alena Honková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy