REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný houbový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené houby spolu s paprikou a cibulí ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
Na 5 sklenic:
1,5 kglesních hub + voda
1 kgzelených paprik
1 kgcibule
Na nálev:
1 lžičkanového koření
1 lžičkačerného pepře
400 mlocta
3 lvody
400 gcukru
60 gsoli
6 ksbobkových listů

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, povaříme 5 minut ve vodě a pak slijeme
2. Ocet, cukr, sůl a koření svaříme s 3 litry vody
3. Očištěné papriky i oloupané cibule nakrájíme na proužky a necháme projít varem v nálevu, pak přidáme slité povařené houby
4. Salát naplníme do čistých zavařovacích sklenic a necháme přes noc v chladničce odležet, druhý den zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 90 °C, pak obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy