REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný houbový salát III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z hub, paprik, cibule a sladkokyselého nálevu, vhodný k masu, na špagety nebo pizzu.


Ingredience:
2 kghub
1 kgcibule
1 kgpaprik
60 gsoli
100 mlocta
3 lvody
Na nálev:
300 gpískového cukru
60 gsoli
20 kskuliček pepře
5 ksbobkových listů
3 lvody
200 mlocta

Postup:

1. Dobře očištěné houby nakrájíme na menší kousky a vaříme je asi 20 minut v osolené a okyselené vodě, pak je přecedíme a propláchneme
2. Na nálev svaříme vodu, pískový cukr, ocet, sůl, bobkové listy a celý pepř
3. Oloupané cibule nakrájíme na proužky a očištěné papriky nakrájíme na nudličky a povaříme asi 10 minut v připraveném nálevu, pak přidáme houby a vše promícháme
4. Naplníme do čistě vymytých skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Doporučení:

Přidáme-li ke scezené směsi na kostičky nakrájený salám, tvrdý sýr a spojíme majonézou, připravíme výborný salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy