REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční, velikonoční a čajové


Lískooříškové rohlíčky

Upečené rohlíčky potřené krémem a přiklopené rohlíčky posypanými oříšky.

Lískové hromádky

Cukroví z bílků, lískových oříšků, moučkového cukru a skořice nalepené na jedlém papíru, ozdobené lískovým oříškem.

Máčené rohlíčky

Drobné vánoční pečivo.

Maková kolečka

Závin naplněný makovou náplní, nakrájený na kolečka a ty pak upečená v troubě dozlatova.

Maková kolečka s povidly

Tradiční staročeský recept na pečené cukrová z máku, másla, hladké mouky, povidel, rumu ….

Makové cukroví

Vánoční cukroví s výraznou chutí po máku. Pokud ho necháme alespoň týden odležet, bude skvělé!

Makové kuličky

Nepečené cukroví bez cukru z máku, ořechů a rozinek.

Makové kytičky

Upečené makové těsto ve tvaru kytiček, slepené rybízovou marmeládou.

Makové perníčky

Perník patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Zkuste oživit tento recept přidáním máku. Perníkové koření a mák k sobě perfektně ladí. Se stylovým vykrajovátkem v podobě makovice uděláte i parádu na slavnostní tabuli.

Makoví šnečci

Vyválené těsto potřené makovou náplní, zabalené do rolády, nakrájené na plátky a upečené dozlatova.

Makový chlebíček s mandlemi

Pečené cukroví pro diabetiky z mrkve, másla, hroznového cukru, tmavé mouky, mletého máku, mandlí, vajec a pomerančové šťávy.

Makronky

Bezlepkové cukroví z mandlí, čokolády, bílků a cukru.

Makronky II.

Neuvěřitelně lahodné a křehké pusinky, které se rozplývají na jazyku. Vyrobené z mandlové mouky a sněhu, plněné krémem z mascarpone.

Makronky s olivovým olejem a bergamotem

Zkuste letos na Vánoce také makronky inspirované španělskými olivovníky s vůní bergamotu, tedy tento recept podle cukrářského a pekařského mistra Josefa Maršálka.

Malé kokosové hrudky

Pečené čajové cukroví z kokosového nápoje Alpro, strouhaného kokosu, javorového sirupu, kukuřičného škrobu, vanilkového lusku a špetky soli.

Malinové koláčky

40 kusů vánočního pečeného cukroví z mouky, cukru, másla a žloutků.

Mandlová kolečka

Pečená kolečka z marcipánu, mandlí, likéru a dalších ingrediencí, potřená ochuceným rozvarem, zdobená pomerančovou kůrou.

Mandlová srdíčka

Nepečené cukroví s mandlemi a bílou čokoládovou polevou.

Mandlové arabesky

Nepečené cukroví z mandlí, moučkového cukru, rybízového džemu, citrónové šťávy a bílku.

Mandlové cantuccini s levandulí

Recept původem z Itálie, odkud se ale rozšířil téměř do celého světa. Původně šlo o vánoční pečivo, později se ale začalo servírovat jako čajové pečivo k čaji nebo dobré kávě a to po celý rok.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy