REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřátka v košíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené košíčky plněné krémem, posypané pistáciemi a sposazenými marcipánovými kuřátky.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 ksvejce
mouka na pomoučení válu
máslo na vymazání formiček
Na krém:
250 mlšlehačky
1 lžícemedu
200 ghořké čokolády 61 %
Na kuřátka:
100 gmarcipánu
50 gpražených loupaných mandlí
2 kssušených meruněk
žlutá potravinářská barva
Na dohotovení:
50 gnasekaných pistácií

Postup:

1. Nejdříve si připravíme krém; šlehařku svaříme s medem a necháme mírně vychladnout, pak přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu a vymícháme hladký krém, který necháme v chladničce ztuhnout
2. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme rozklepnuté vejce, na menší kousky nakrájené máslo, moučkový cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
3. Odleželé těstlo rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho kolečka a vmáčkneme je do vymazaných formiček na košíčky, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 10-15 minut
4. Horké košíčky ihned vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a potom je naplníme připraveným krémem a posypeme na drobno nasekanými pistáciemi
5. Z marcipánu obarveného potravinářskou barvou vytvarujeme kuřátka, na zobáčky použijeme nakrájené sušené meruňky, křídla uděláme z půlek mandlí a oči z čokoládového krému, pak kuřátka posadíme do košíčků a necháme je v chladu dostatečně ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy