REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřátka v košíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené košíčky plněné krémem, posypané pistáciemi a sposazenými marcipánovými kuřátky.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 ksvejce
mouka na pomoučení válu
máslo na vymazání formiček
Na krém:
250 mlšlehačky
1 lžícemedu
200 ghořké čokolády 61 %
Na kuřátka:
100 gmarcipánu
50 gpražených loupaných mandlí
2 kssušených meruněk
žlutá potravinářská barva
Na dohotovení:
50 gnasekaných pistácií

Postup:

1. Nejdříve si připravíme krém; šlehařku svaříme s medem a necháme mírně vychladnout, pak přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu a vymícháme hladký krém, který necháme v chladničce ztuhnout
2. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme rozklepnuté vejce, na menší kousky nakrájené máslo, moučkový cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
3. Odleželé těstlo rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho kolečka a vmáčkneme je do vymazaných formiček na košíčky, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 10-15 minut
4. Horké košíčky ihned vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a potom je naplníme připraveným krémem a posypeme na drobno nasekanými pistáciemi
5. Z marcipánu obarveného potravinářskou barvou vytvarujeme kuřátka, na zobáčky použijeme nakrájené sušené meruňky, křídla uděláme z půlek mandlí a oči z čokoládového krému, pak kuřátka posadíme do košíčků a necháme je v chladu dostatečně ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy