REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté ořechové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčné rohlíčky z kynutého těsta naplněné ořechovou náplní.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gmásla (tuku na pečení)
1 ksvejce na potření
Na kvásek:
12 lžicvlažného mléka
1 lžícecukru krystal
50 gdroždí
Náplň:
150 gmletých vlašských ořechů
150 gmletého cukru
1 ksbílku
rum

Postup:

1. Ve vlažném mléce rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme rozpuštěné máslo, přidáme kvásek a vymícháme těsto, které nenecháváme kynout 3. Mezi tím smícháme ořechy s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku
4. Těsto rozdělíme na 6 dílů
5. Z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6-8 dílů
6. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech (vyložený pečicím papírem) stočíme konce jako rohlíčky 7. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 15 minut dorůžova.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy