REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční, velikonoční a čajové


Fenyklové cukroví

Pečené vánoční cukroví s vůní a chutí po fenyklu.

Fenyklové tyčinky

Tyčinky potřené vejcem, posypané fenyklem a nasekanými oříšky nebo mandlemi, upečené v troubě dozlatova.

Fíková kolečka se žloutkovou polevou

Nepečená kolečka z fíků, perníku, ořechů, cukru, rumu a skořice, po zatuhnutí zdobená žloutkovou polevou.

Fíková roláda

Rychlá a chutná nepečená ovocná roláda.

Fíkové kostky

Kostky z upečených korpusů potřených džemem a krémem, namočené v rozpuštěné barevné polevě, ozdobené fíky.

Fíkové řezy

Nepečené cukroví ze sušených fíků, čokolády a ořechů.

Fíkové vánoční košíčky s kešu krémem (RAW)

Vánoční cukroví v RAW stylu. Chutná skvěle, je zdravé a jistě neurazí ani konzumenty klasického cukroví. Přitom je vyrobené raz dva!

Fíkový salám

Nepečený sladký “salám” z fíků, cukru, mletých vlašských ořech a žloutků, podávaný nakrájený na plátky.

Fíkový salám II.

Nepečené cukroví z fíků, vlašských ořechů, cukru a žloutků.

Fit vanilkové rohlíčky

Odlehčené, zdravější vánoční rohlíčky vyrobené z celozrnné špaldové mouky a dalších surovin, hotové obalené v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.

Fitness vánoční marokánky

Na oleji osmahnuté vločky povařené s medem, ořechy a dalšími dobrotami, ze směsi po vychladnutí utvořené koule, ty upečené v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Marokánky nakonec ozdobené čokoládou.

Florentinky

Asi 30 kusů pečeného cukroví z másla, medu, mléka a mandlových nudliček.

Florentýnky

Pečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, polité čokoládovou polevou.

Florentýnky II.

V troubě upečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, spodní část cukroví ještě máčená v rozpuštěné čokoládě.

Francouzské makronky

Makronky jsou původem z Itálie, ale největší zalíbení v nich našli právě Francouzi. Jsou malé, buclaté, křupavé navenek a měkké zevnitř, a přitom k jejich výrobě stačí jen tři základní suroviny: bílky, cukr a mandle. Recept podle cukrářky Ivety Fabešové.

Griliášová „ouška“

Nepečené cukroví s ořechy (popřípadě mandlemi).

Griliášové pracinky

Nepečené cukroví z krupicového cukru a mandlí.

Griliášové řezy

Dortové oplatky plněné karamelovým krémem s oříšky.

Halloweenské perníčky

Základní perníkové těsto upečené v troubě ve tvaru halloweenských motivů, ozdobené barevnými polevami.

Halloweenské prsty

Pečené prsty vhodné jako cukroví na Halloween.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy