Sladké piškoty připravené v domácích podmínkách. Nadýchané těsto z našlehaných vaječným bílků, žloutků, hladké mouky a krupicového cukru, pomocí cukrářského sáčku bez špičky nastříkané na plech vyložený papírem na pečení, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
165 g | krupicového cukru |
165 g | hladké mouky |
4 ks | vejce (žloutky a bílky zvlášť) |
moučkový cukr na poprášení před pečením | |
papír na pečení |
Postup:
1. Z bílků a 1/
3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu
2. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku
3. Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky podlouhlé, zhruba stejné, piškoty
4. Syrové před pečením poprášíme moučkovým cukrem a necháme cca 5 minut zaschnout
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatavé barvy.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková