REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí piškoty II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké piškoty připravené v domácích podmínkách. Nadýchané těsto z našlehaných vaječným bílků, žloutků, hladké mouky a krupicového cukru, pomocí cukrářského sáčku bez špičky nastříkané na plech vyložený papírem na pečení, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
165 gkrupicového cukru
165 ghladké mouky
4 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
moučkový cukr na poprášení před pečením
papír na pečení

Postup:

1. Z bílků a 1/
3 krupicového cukru ušleháme pevný sníh, ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu
2. Obě směsi zlehka smícháme a vmícháme hladkou mouku
3. Na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme cukrářským sáčkem bez špičky podlouhlé, zhruba stejné, piškoty
4. Syrové před pečením poprášíme moučkovým cukrem a necháme cca 5 minut zaschnout
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatavé barvy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy