REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dukátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené dukátky z ochucených rozvařených jablek, mandlí a potravinářského barviva, nakonec obalené v cukru, ozdobené brusinkami.


Ingredience:
400 gjablek
200 gcukru krupice
100 gokloupaných mandlí
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksčirého dortového želé
šťáva z 1/2 citronu
žluté potravinářské barvivo
Na dohotovení:
80 gcukru krupice na obalení
sušené brusinky

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, dortové želé, citronovou šťávu, promícháme a jablka rozvaříme na kaši
2. Oloupané mandle na jemno pomeleme, vmícháme do horké kaše a kaši přibarvíme potravinářským barvivem
3. Pak z připravené hmoty vytvarujeme menší dukátky, které obalíme v krupicovém cukru, ozdobíme brusinkami a necháme alespoň 2 dny zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy