Nepečené dukátky z ochucených rozvařených jablek, mandlí a potravinářského barviva, nakonec obalené v cukru, ozdobené brusinkami.
Ingredience:
400 g | jablek |
200 g | cukru krupice |
100 g | okloupaných mandlí |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | čirého dortového želé |
šťáva z 1/2 citronu | |
žluté potravinářské barvivo | |
Na dohotovení: | |
80 g | cukru krupice na obalení |
sušené brusinky |
Postup:
1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, dortové želé, citronovou šťávu, promícháme a jablka rozvaříme na kaši
2. Oloupané mandle na jemno pomeleme, vmícháme do horké kaše a kaši přibarvíme potravinářským barvivem
3. Pak z připravené hmoty vytvarujeme menší dukátky, které obalíme v krupicovém cukru, ozdobíme brusinkami a necháme alespoň 2 dny zaschnout.