Pečené různé tvary z perníkového těsta, zdobené bílkovou polevou.
Ingredience:
1 balíček | perníkového těsta |
Na bílkovou polevu: | |
200 g | dvakrát prosátého moučkového cukru |
1 ks | bílku |
Postup:
1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm, ze kterého vykrájíme různé tvary
2. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut 3. Upečené perníčky z plechu sundáme a necháme vychladnout
4. Mezitím si připravíme bílkovou polevu; z bílku ušleháme tuhý sníh, polovinu prosátého moučkového cukru do něj zašleháme a polovinu vmícháme
5. Vzniklou polevu dáme po lžičkách do mikrotenového sáčku, kterému nepatrně odstřihneme růžek a ihned zdobíme vychladlé perníčky.
Pokud chceme použít perníčky na stromeček, uděláme před pečením do každého otvor pro zavěšení.
Poznámka:Recept na domácí perníkové těsto: Perníkové těsto – základní recept.