REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobné perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené různé tvary z perníkového těsta, zdobené bílkovou polevou.


Ingredience:
1 balíčekperníkového těsta
Na bílkovou polevu:
200 gdvakrát prosátého moučkového cukru
1 ksbílku

Postup:

1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm, ze kterého vykrájíme různé tvary
2. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut 3. Upečené perníčky z plechu sundáme a necháme vychladnout
4. Mezitím si připravíme bílkovou polevu; z bílku ušleháme tuhý sníh, polovinu prosátého moučkového cukru do něj zašleháme a polovinu vmícháme
5. Vzniklou polevu dáme po lžičkách do mikrotenového sáčku, kterému nepatrně odstřihneme růžek a ihned zdobíme vychladlé perníčky.

Doporučení:

Pokud chceme použít perníčky na stromeček, uděláme před pečením do každého otvor pro zavěšení.

Poznámka:

Recept na domácí perníkové těsto: Perníkové těsto – základní recept.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy