REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dortíčky s mandlovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční pečené cukroví. Pečená kolečka z kakaového těsta plněná krémem, zdobená čokoládovou polevou a mandlemi.


Ingredience:
1 balíčekkakaového těsta
půlky loupaných mandlí na ozdobu
Na krém:
100 gmletých loupaných mandlí
130 gmásla
50 gmoučkového cukru
trochu rumu
Na polevu:
100 gčokolády na vaření
80 gmásla

Postup:

1. Z kakaového těsta vyválíme 3 mm silný plát a formičkou z něho vypichujeme kolečka
2. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 10 – 12 minut a necháme vychladnout
3. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do hladké pěny, přimícháme velmi jemně namleté mandle (aby krém potom prošel ozdobnou koncovkou) a rum
4. Krém vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou koncovkou a polovinu koleček ozdobně nastříkáme, druhou polovinu koleček potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme mandlí a lehce k sobě obě kolečka přiklopíme.

Příprava čokoládové polevy:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy