Vánoční pečené cukroví. Pečená kolečka z kakaového těsta plněná krémem, zdobená čokoládovou polevou a mandlemi.
Ingredience:
1 balíček | kakaového těsta |
půlky loupaných mandlí na ozdobu | |
Na krém: | |
100 g | mletých loupaných mandlí |
130 g | másla |
50 g | moučkového cukru |
trochu rumu | |
Na polevu: | |
100 g | čokolády na vaření |
80 g | másla |
Postup:
1. Z kakaového těsta vyválíme 3 mm silný plát a formičkou z něho vypichujeme kolečka
2. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 10 – 12 minut a necháme vychladnout
3. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do hladké pěny, přimícháme velmi jemně namleté mandle (aby krém potom prošel ozdobnou koncovkou) a rum
4. Krém vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou koncovkou a polovinu koleček ozdobně nastříkáme, druhou polovinu koleček potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme mandlí a lehce k sobě obě kolečka přiklopíme.
Příprava čokoládové polevy:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.