Malé pečené koláčky naplněné čokoládou a ozdobené vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Ingredience:
210 g | hladké mouky |
140 g | másla |
70 g | moučkového cukru |
1 ks | žloutku |
Na ozdobení: | |
čokoláda | |
mandle nebo vlašské ořechy |
Postup:
1. Nejdříve zhruba polovinu másla na mírném ohni rozpustíme, až začne vonět, stáhneme ho ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Druhou polovinu másla utřeme s cukrem a žloutkem, pak vmícháme mouku a nakonec rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto
3. Z připraveného těsta tvoříme malé kuličky, doprostřed uděláme obráceným koncem vařečky důlek a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem
4. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme dorůžova (v troubě se kuličky roztečou na koláčky)
5. Do vychladlých důlků v koláčcích kápneme trochu rozpuštěné čokolády a přilepíme půlku mandle nebo vlašského ořechu.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
Poznámka:Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.