Povařená směs z medu, cukru, másla a smetany, po vychladnutí nakrájená na jednotlivé karamelky.
Ingredience:
100 g | smetany 30 % |
100 g | medu |
50 g | másla |
50 g | hnědého cukru |
olivový olej na vymazání |
Postup:
1. V kastrůlku se silným dnem rozpustíme máslo, přidáme med, smetanu, hnědý cukr a vše dobře promícháme
2. Pak přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut
3. Směs nalijeme do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem a vyloženého potravinářskou fólií, necháme vychladnout tak, aby zůstala elastická a potom i s fólií ji přendáme na prkénko
4. Nožem namáčeným v ledové vodě plát nakrájíme na karamelky – čtverce, obdélníčky nebo trojúhelníčky, které můžeme ještě ozdobně zabalit do celofánu.