REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Datlový salám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z ořechů, čokolády, datlí, kandované papáji a másla, nakonec po vytuhnutí posypané moučkovým cukrem, servírované nakrájené na plátky.


Ingredience:
100 gmléčné čokolády
100 ghořké čokolády
100 gdatlí
80 gvlašských ořechů
80 gmandlí
75 gmásla
50 gpistácií
50 gkandované papáji
Na dohotovení:
100 gmoučkového cukru

Postup:

1. Hořkou i mléčnou čokoládu rozlámeme na malé kousky a společně rozpustíme ve vodní lázni, nádobu odstavíme, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí
2. Mandle, oloupané pistácie a vlašské ořechy nasekáme na hrubo, datle a kandovanou papáju nakrájíme na menší kousky, vše pak vmícháme do rozpuštěné čokolády
3. Pečicí papír (30 cm dlouhý) posypeme vrstvou moučkového cukru, naneseme na ni vlažnou čokoládovou hmotu, zabalíme ji do pečicího papíru a rukama vyválíme váleček, který uložíme do ledničky ztuhnout
4. Po ztuhnutí sundáme pečicí papír, povrch znovu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy