Nepečené cukroví z ořechů, čokolády, datlí, kandované papáji a másla, nakonec po vytuhnutí posypané moučkovým cukrem, servírované nakrájené na plátky.
Ingredience:
100 g | mléčné čokolády |
100 g | hořké čokolády |
100 g | datlí |
80 g | vlašských ořechů |
80 g | mandlí |
75 g | másla |
50 g | pistácií |
50 g | kandované papáji |
Na dohotovení: | |
100 g | moučkového cukru |
Postup:
1. Hořkou i mléčnou čokoládu rozlámeme na malé kousky a společně rozpustíme ve vodní lázni, nádobu odstavíme, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí
2. Mandle, oloupané pistácie a vlašské ořechy nasekáme na hrubo, datle a kandovanou papáju nakrájíme na menší kousky, vše pak vmícháme do rozpuštěné čokolády
3. Pečicí papír (30 cm dlouhý) posypeme vrstvou moučkového cukru, naneseme na ni vlažnou čokoládovou hmotu, zabalíme ji do pečicího papíru a rukama vyválíme váleček, který uložíme do ledničky ztuhnout
4. Po ztuhnutí sundáme pečicí papír, povrch znovu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na plátky.