REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dortíčky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kolečka slepená kakaovým krémem, politá rozpuštěnou čokoládou, ozdobená pistáciemi a sladkými hvězdičkami.


Ingredience:
260 ghladké mouky
160 gmoučkového cukru
160 gmásla
1/2 lžičkynastrouhané citronové kůry
1 lžičkavanilkového aroma
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
hladká mouka na vál
Na krém:
2 lžíceholanského kakaa
200 gzměklého másla
100 gmoučkového cukru
Na ozdobení:
1 lžícemásla
200 gčokolády na vaření
nesolené loupané pistácie
sladké zlaté hvězdičky

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vanilkové aroma, promícháme a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 20 minut odpočinout
2. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme kolečka, rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C dorůžova
3. Na krém utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a vmícháme kakao
4. Pak vychladlé dva kousky spojíme kakaovým máslovým krémem, polijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni s máslem a ozdobíme oloupanými pistáciemi a sladkými hvězdičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy