REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuličky z vařených kaštanů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční pečivo z povařených jedlých kaštanů s čokoládou a kakaem, ovoněné rumem. Obalené v moučkovém cukru.


Ingredience:
400 gjedlých kaštanů
80 gmoučkového cukru
50 gčokolády na vaření
3-4 lžícepiškotové strouhanky
1 lžícerumu
1 lžičkakakaa

Postup:

1. Kaštany omyjeme a nařízneme na vypouklé straně do tvaru X
2. V mléce vaříme nejméně třicet minut na mírném ohni tak, aby byly kaštany ze tří čtvrtin potopené, průběžně mícháme (zda jsou měkké můžeme vyzkoušet špičatým nožem, který zapíchneme do středu kaštanu)
3. Pak je za horka! postupně oloupeme z vnější i vnitřní slupky a prolisujeme sítem nebo nastrouháme
4. Strouhanku z piškotů promícháme s cukrem, kakao a rozpuštěnou čokoládou
5. Přidáme alkohol a kaštanovou hmotu
6. Zpracujeme do tvaru válečku a zabalíme do igelitu nebo folie
7. Na 20–
30 minut uložíme do lednice
8. Pomocí lžičky pak tvarujeme malé kuličky
9. Ty obalíme v moučkovém cukru nebo polijeme čokoládovou polevu – uchováváme v chladu.

Doporučení:

Kaštanovou hmotu můžete osladit podle vlastní chuti. Mléko svařené s kaštany nevyléváme – po oslazení moučkovým cukrem nebo medem je můžeme smíchat s troškou rumu a podávat jako netradiční nápoj. Je ale vhodné spotřebovat je do 24 hodin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy