REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehotiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené velikonoční cukroví od paní Maruš.


Ingredience:
1/2 lpolohrubé mouky
1/8 lšlehačky
4 ksžloutků
3 lžícerumu
1 ksbílek
moučkový cukr na obalování
vanilkový cukr na obalování
olej na smažení

Postup:

1. Všechno mimo cukru a bílku zpracujeme na těsto
2. Vyválíme placku trochu silnější než na nudle
3. Vykrajujeme tvar velké květiny
4. Položíme jeden květ, namočíme prst do bílku a uprostřed jej trochu namažeme, položíme další, znovu namažeme bílkem a položíme třetí kousek
5. Takto položené tři kousky uprostřed zmáčkneme aby se spojily (slepily)
6. Takto upravené těsto pak smažíme, ve vysoké vrstvě oleje (aby plavaly), dozlatova
7. Ihned po usmažení balíme křehotiny v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Doporučení:

Tento trojitý květ při smažení jakoby rozkvete, krásně se rozevře, vypadá velice zajímavě.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Babička dělala i jiné tvary. Například rádlem udělala obdélníky asi 12×6 cm, to po délce třikrát prokrojila ale nedokrojila do krajů. Takže uvnitř vznikly dva proužky kterým jakoby prohodila místa, takže se celý obdélník jakoby zkroutil. Po usmažení to byl zajímavý tvar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy