Z ušlehané smetany, ztuženého tuku a polohrubé mouky vypracované těsto, vyválené, cukroví z něj vypíchané, upečené a pak obalené v práškovém cukru.
Ingredience:
1 ks | ušlehané sladké smetany |
250 g | ztužený tuk (Iva) |
500 g | polohrubé mouky |
cukr na obalení | |
pečící paprír |
Postup:
1. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný ztužený tuk a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které vyválíme na pomoučeném vále
2. Z plátu těsta vypichujeme raději menší tvary cukroví (těsto je opravdu křehké a větší kusy se pak lámou), které klademe na plech vyložení papírem na pečení
3. Pečeme (sušíme) v troubě vyhřáté na 150-160 °C asi 15-20 minut
4. Ještě teplé cukroví obalíme v práškovém cukru.