REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuchařské vychytávky, rady a tipy do kuchyně

Rad a tipů do kuchyně není nikdy dost! Jak jeden starý, ale velice chytrý mistr kuchař řekl, kuchařem se člověk učí celý život a stejně není v lidských silách znát a umět všechno z kuchařských dovedností. Doba je hektická a tak si člověk ulehčuje prpáci i v kuchyni různými novými technolgiemi přípravy. Ale rozhodně by jsem neměli zapomínat ani na tradiční a osvědčené postupy našich babiček a prababiček! A těch triků, jak si ulehčit život v kuchyni, je snad na tisíce ….


10 nejlepších obědových polévek

Hutné polévky, které zasytí samotné, jen s pečivem, patří neodmyslitelně do české kuchyně. Kdo by neznal dršťkovou polévku, gulášovou a další polévky, které umí dodat tělu energii a zaplnit žaludek i na delší dobu. Ovšem i ve světové kuchyni se najde pár skvělých obědových polévek!

10 nejlepších receptů na domácí vánoční likér

Vyzkoušejte osvědčené recepty na skvělé domácí likéry, které, nejen o vánočním čase, zahřejí tělo a potěší vaši duši. Připravte je v čas, aby měli chvíli na uležení, pak si teprve na nich moc a moc pochutnáte.

12 nejlahodnějších letních nealkoholických limonád

V letních horkých měsících je zvláště třeba dodržovat pitný režim. My jsme pro vás vybrali dvanáct nejlepších vyzkoušených nealkoholických receptů na nápoje, které vás určitě v létě skvěle osvěží.

12 nejlepších velikonočních receptů

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

15 nejlepších receptů na bramborový salát

Nejlepší recept na bramborvý salát? Třeba ho najdete právě zde! Přílohové bramborové saláty patří neodmyslitelně do české kuchyně a to jak bramborové saláty s majonézovou nebo jogurtovou spojkou, tak jejich odlehčené varianty dochucené jen olivovým olejem či nějakým lehkým dresinkem. Například Štědrovečerní menu bez bramborového salátu si asi většina Čechů ani neumí představit. A tak tu pro vás máme výběr těch nejoblíbenějších receptů na bramborový salát, co naše online internetová kuchařka ReceptyOnLine.cz vůbec nabízí. Varianty servírované za studena, ale také teplé. A jeden recept jsme přidali na bramborový salát na chlebíčky, mohl by se vám také hodit! :)

15 nejlepších receptů na nepečené vánoční cukroví

V naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz nejdete také velký výběr vánočních nepečených receptů. Ty nejlepší vyzkoušené recepty najdete právě v tomto unikátním výběru nepečeného cukroví, který jsme pro Vás vybrali a vypsali i s linky a fotografiemi na konkrétní recepty. Inspirujte se a užijte si Vánoc!

18 nejlepších receptů na pečené kuře

Pečené kuřátko pěkně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Existuje tisíce receptů. My vám v tomto výběru přinášíme 18 vyzkoušených, osvědčených receptů z naší databáze, tedy z webu RecepyOnline.cz. Další recepty na pečené drůbeží maso pak najdete pomocí linku na konci článku!

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokádá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýňích! Otevřte si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

26 nejlepších receptů z houbařské kuchařky

Ty nejlepší houbařské recepty z naší databáze webu ReceptyOnLine.cz pro inspiraci na jednom místě. Vybrali jsme pro vás klasické, ale i méně známé recepty na zpracování hub. Recepty na naložení a zavaření hub, ale také recepty na jejich tepelné zpracování. Prostě houby 26x jinak!

Ananas – rady a tipy

Rady a tipy, jak si upravit ananas.

Angrešt

… angrešt patří mezi ovoce, které velmi snadno a rádo zanechává skvrny na oblečení …

Artyčoky

Artyčoky můžeme jíst také jen tak rukama a to tak, že otrháváme jednotlivé šupiny, které namáčíme v majonéze, holandské omáčce, citrónové šťávě, rozpuštěném másle nebo bílém jogurtu. Mezi prsty nám nakonec zůstane pouze květní lůžko, ze kterého lžičkou odstarníme základy květů.

Banán

Rady a tipy, jak zacházet s banány.

Barevné ozdobné kostky cukru

Různobarevný cukr ve skleničce udělá radost nejen dětem, ale nadchne i Vaše hosty. Cukr vlastní výroby může mít různé tvary, záleží na druhu formiček (tvořítek na led), které použijete. Barva je také na Vašem výběru!

Bazalka, rady a tipy

Existuje asi 150 druhů bazalky. Pochází pravděpodobně z Asie. Dnes ji můžeme považovat za nejrozšířenější aromatickou rostlinu užívanou při přípravě jídel.

Bezinky

Bezinky – plody černého bezu, bývaly oblíbené ve staré české a lidové kuchyni, ale dneska se na ně trochu pozapomíná.

Bílky

Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy