REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

7 receptů na lahodné domácí hořčice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky. Dejte letos přednost neobvyklým kombinacím a vyzkoušejte něco nového…


1.

Vyzkoušejte náš recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

Exotická ananasová hořčice – RECEPT ZDE!

 

2.

Kombinace hořčičných semínek s oblíbeným curry kořením, které je naprostou explozí chutí. Výsledkem je proto nejen výrazná vůně, ale i chuť.

Hořčice s curry kořením – RECPT ZDE!

 

3.

Hořčice má své místo snad v každé rodině. A co rodina, dokonce možná co člen domácnosti, to jiný oblíbený druh hořčice. Vyzkoušejte netradiční kombinaci pikantního hořčičného semínka a svěžího citronu, kterou si v rodině oblíbí všichni.

Citronová hořčice – RECEPT ZDE!

 

4.

Sladké vám nic neříká, zato ostrému jídlu dáváte zelenou? Stačí trocha chilli hořčice a váš pokrm bude mít říz. Záleží pouze na vaší chuti, jak moc ostrou hořčici připravíte. Chilli hořčice přijde vhod jak během letního grilování, tak i při marinování masa. Jen při experimentování s chilli dejte pozor, aby vám z toho nebylo až příliš horko.

Chilli hořčice – RECEPT ZDE!

 

5.

Věděli jste, že hořčice je natolik populární, že má i své vlastní muzeum? Najdete jej v americkém Wisconsinu. Kromě zajímavé historie na vás čekají i čtyři tisícovky druhů hořčic. Zapomeňte proto na chvíli na u nás nejznámější plnotučnou hořčici a připravte si ne tolik obvyklou, zato skvěle chutnající hořčici se sladkou paprikou.

Hořčice se sladkou paprikou – RECEPT ZDE!

 

6.

Nefandíte ostrým pokrmům, ale máte rádi jídla, co mají šmrnc? Vyzkoušejte medovou hořčici, která je na rozdíl od běžné hořčice jemnější. Možná si řeknete, proč připravovat hořčici doma, když se dá koupit? Odpověď se skrývá jak v její jedinečné chuti, tak v její naprosto jednoduché přípravě. Uvidíte, že se budete sami sebe ptát, proč jste si ji nepřipravili už dříve?

Medová hořčice – RECEPT ZDE!

 

7.

Chystáte zahradní party s grilováním, nebo jen plánujete drobné pohoštění ke sledování vašeho oblíbeného filmu? Co takhle připravit variaci dipů a hořčic, které ozvláštní jakoukoli chuťovku? Plnotučnou a kremžskou hořčici zná u nás každý, ale taková hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšek. Milujete-li bylinky, s hořčicí s tymiánem rozhodně nešlápnete vedle.

Tymiánová hořčice – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušené recepty na výrobu hořčic najdete zde: Omáčky, kečupy, hořčice, čatní, pyré / kečupy, hořčice, čatní, pyré / hořčice

 

TIP NA PRODUKT: Hořčičné semínko

  • vypěstováno v České republice
  • zdroj vitaminu B, vápníku, zinku a dalších minerálů
  • ideální k dochucení nálevů při nakládání zeleniny
  • zakoupíte celoročně ZDE
  • za cenu 14,90 Kč

 

Poznámka redakce:

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy