REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hořčice

Citronová hořčice

Hořčice má své místo snad v každé rodině. A co rodina, dokonce možná co člen domácnosti, to jiný oblíbený druh hořčice. Vyzkoušejte netradiční kombinaci pikantního hořčičného semínka a svěžího citronu, kterou si v rodině oblíbí všichni.

Cuketová hořčice

Výborná hořčice z cuket, česneku, cukru, octa a feferonek.

Cuketová hořčice II.

Tato hořčice je výborná na topinky, k uzeninám, do omáček, na potírání masa při grilování …

Cuketová hořčice III.

Další vyzkoušený recept paní Nadi, tentokrát na zeleninovou hořčici vyrobenou z cuket, hnědého cukru, česneku, feferonek, dijonské hořčice, koření … a dalších surovin.

Exotická ananasová hořčice

Vyzkoušejte náš recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

Hořčice

Jedna z variant na přípravu chutné domácí hořčice.

Hořčice s curry kořením

Kombinace hořčičných semínek s oblíbeným curry kořením, které je naprostou explozí chutí. Výsledkem je proto nejen výrazná vůně, ale i chuť.

Hořčice se sladkou paprikou

Věděli jste, že hořčice je natolik populární, že má i své vlastní muzeum? Najdete jej v americkém Wisconsinu. Kromě zajímavé historie na vás čekají i čtyři tisícovky druhů hořčic. Zapomeňte proto na chvíli na u nás nejznámější plnotučnou hořčici a připravte si ne tolik obvyklou, zato skvěle chutnající hořčici se sladkou paprikou.

Hořčice ze zelených rajčat

Pikantní hořčice připravená ze zelených rajčat, feferonek, paprik, cukru a cibule.

Chilli hořčice

Sladké vám nic neříká, zato ostrému jídlu dáváte zelenou? Stačí trocha chilli hořčice a váš pokrm bude mít říz. Záleží pouze na vaší chuti, jak moc ostrou hořčici připravíte. Chilli hořčice přijde vhod jak během letního grilování, tak i při marinování masa. Jen při experimentování s chilli dejte pozor, aby vám z toho nebylo až příliš horko.

Mečiárova hořčice

V domácích podmínkách vyrobená hořčice z paprik, cibule, rajčat, soli …

Medová hořčice

Nefandíte ostrým pokrmům, ale máte rádi jídla, co mají šmrnc? Vyzkoušejte medovou hořčici, která je na rozdíl od běžné hořčice jemnější. Možná si řeknete, proč připravovat hořčici doma, když se dá koupit? Odpověď se skrývá jak v její jedinečné chuti, tak v její naprosto jednoduché přípravě. Uvidíte, že se budete sami sebe ptát, proč jste si ji nepřipravili už dříve?

Pikantní zeleninová hořčice

Rozpis na 12 malých skleniček skvělé zeleninové hořčice vhodné především ke grilovaným masům.

Rajčatová hořčice

Zeleninová hořčice skvělá ke grilovaným pokrmům. Recept prezentovaný reportérem TV Nova Láďou Hruškou.

Stolní hořčice

Jedna z variant na chutnou pikantní hořčici připravenou v domácích podmínkách.

Tymiánová hořčice

Chystáte zahradní party s grilováním, nebo jen plánujete drobné pohoštění ke sledování vašeho oblíbeného filmu? Co takhle připravit variaci dipů a hořčic, které ozvláštní jakoukoli chuťovku? Plnotučnou a kremžskou hořčici zná u nás každý, ale taková hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšek. Milujete-li bylinky, s hořčicí s tymiánem rozhodně nešlápnete vedle.

Zeleninová hořčice

Rozmixovaná podušená zelenina smíchaná s plnotučnou hořčicí.

Zeleninová hořčice II.

Hořčice vyrobená ze zelených rajčat, hlávkového zelí, celeru, paprik, feferonek, cibule, hořčičných semínek, cukru a octa. Je výborná k pečeným masům, ale též k minutkám a smaženým pokrmům.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy