Věděli jste, že hořčice je natolik populární, že má i své vlastní muzeum? Najdete jej v americkém Wisconsinu. Kromě zajímavé historie na vás čekají i čtyři tisícovky druhů hořčic. Zapomeňte proto na chvíli na u nás nejznámější plnotučnou hořčici a připravte si ne tolik obvyklou, zato skvěle chutnající hořčici se sladkou paprikou.
Ingredience:
100 g | Hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení) |
160 ml | vody |
3 lžíce | cukru |
2 lžíce | octa |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | soli |
Postup:
- Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce.
- Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference.
- Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.
Recept k článku: 7 receptů na lahodné domácí hořčice