REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hořčice z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukety povařené s kořením, česnekem, feferonkami, cukrem, solí, olejem a octem vše rozmixované, sterilované.


Ingredience:
2 kgcuket
150 gcukru
50 gsoli
1 palicečesneku
2 ksfeferonky
0,25 loleje
0,1 locta
2 lžičkymletého pepře

Postup:

1. Cukety očistíme, vybereme z nich semínka a pak je nakrájíme
2. Do hrnce dáme kousky cuket, očištěný česnek, cukr, olej, sůl, ocet, feferonky zbavené jadřinců a pepř
3. Asi hodinu vše vaříme, mírně vychladlou směs rozmixujeme
4. V menších zavařovacích sklenicích dobře uzavřených víčky sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy