Cukety povařené s kořením, česnekem, feferonkami, cukrem, solí, olejem a octem vše rozmixované, sterilované.
Ingredience:
2 kg | cuket |
150 g | cukru |
50 g | soli |
1 palice | česneku |
2 ks | feferonky |
0,25 l | oleje |
0,1 l | octa |
2 lžičky | mletého pepře |
Postup:
1. Cukety očistíme, vybereme z nich semínka a pak je nakrájíme
2. Do hrnce dáme kousky cuket, očištěný česnek, cukr, olej, sůl, ocet, feferonky zbavené jadřinců a pepř
3. Asi hodinu vše vaříme, mírně vychladlou směs rozmixujeme
4. V menších zavařovacích sklenicích dobře uzavřených víčky sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.