REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s ovocem

Jahody Romanoff

Jahody Romanoff dostaly své jméno podle ruského cara Alexandra I. z rodu Romanovců. Právě jemu je se šlehačkou a kapkou koňaku připravoval věhlasný francouzský kuchař Marie Antoine Carême.

Jahody s mascarpone a šlehačkou

Pohár plný dobrot. Vyšlehané mascarpone s cukrem, smíchané se šlehačkou, servírované ve sklenicích spolu s jahodami, jahodovým pyré a nastrouhanými sušenkami.

Jogurtové poháry

Dvoubarevné poháry připravené z hustého bílého jogurtu, malin, pistácií a medu.

Jogurtové poháry II.

Poháry připravené z jogurtu, lučiny a oslazených jahod.

Jogurtový krém s ovocem

Poháry se slazeným ovocem a jogurtovým krémem, servírované posypané strouhanými lískovými oříšky, ozdobené lístky meduňky.

Jogurtový krém s ovocem II.

Krém z bílého jogurtu, čokolády a cukru, při podávání doplněný jahodami, borůvkami a malinami.

Jogurtový pohár s jahodami

Lehký a zdravý pohár s ovocem.

Krém s lesním ovocem

Osvěžující pohár z pudinku, ricotty, mléka a ovoce, poháry servírujeme jen tak, ozdobené lístky máty, nebo je ještě můžeme ozdobit šlehačkou.

Ledové broskve

Kompotové broskve servírované se zmrazeným krémem, zdobené šlehačkou, čokoládovou polevou a višní.

Letní poháry s lesním ovocem, řeckým jogurtem a medem

Krémový řecký jogurt vyšlehaný s medem a ochucený vanilkou v osvěžujících pohárech s lesním ovocem.

Malinové pohárky s mascarpone a kávovým likérem

Čerstvé maliny v osvěžujícím poháru s krémem z mascarpone, kterému dodává příjemnou chuť kávový likér.

Malinový pohár s pudinkem a kysanou smetanou

Pohár s rozmačkanými čerstvými oslazenými malinami a pudinkovým krémem zjemněným zakysanou smetanou.

Mango dezert s řeckým jogurtem

Dezert servírovaný ve sklenicích, připravený z domácího mangového pyré a bílého jogurtu, nejlépe řeckého typu.

Mascarponé poháry

Poháry připravené z vyšlehané smetany, cukru, mascarpone a medu, servírované pokapané kávovým likérem.

Mascarpone s jahodami a vaječným likérem

Čerstvé jahody na krému z lahodného smetanového sýra mascarpone a kysané smetany, ovoněné vaječným likérem.

Melounový sorbet s kuličkami melounu

Zmrzlinový sorbet z melounu servírovaný s kuličkami z melounu Galia a Cantaloupe, zdobený čokoládou.

Mls ve skleničce

Ve skleničce nebo poháru nasypaná drť z koka sušenek doplněná o domácí pribiňáček a ovocný rozvar. Poháry ozdobené sušenkovou drtí.

Mražený krém s mangem

Poháry prokládané krémem a čokoládovým müsli, po zmrazení posypané trochou müsli a pokladené kousky manga.

Ostružinový pohár

Dezert z ostružin, pudinku, tvarohu a piškotů.

Ovocný dezert z ricotty

Ricotta je italský, jemně nasládlý, tvarohový sýr. V kombinaci s ovocem vznikne chutný, osvěžující a výživný dezert. Navíc je velmi jednoduchý, protože se nepeče.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy