REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody s mascarpone a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohár plný dobrot. Vyšlehané mascarpone s cukrem, smíchané se šlehačkou, servírované ve sklenicích spolu s jahodami, jahodovým pyré a nastrouhanými sušenkami.


Ingredience:
1 baleníšlehačky
1 kelímekmascarbone
1 ksžloutek
moučkový cukr
jahody na ozdobu
podrcené sušenky (například Lotus)
Na jahodové pyré:
200 gčerstvých jahod
50 mlpolotučného mléka
2-4 lžícekrystalového cukru

Postup:
  1. Omyté jahody dáme do nádoby mixéru spolu s cukrem, zalijeme je mlékem a chvíli vše mixujeme, vzniklé pyré dáme do lednice vychladit
  2. Mascarpone, žloutek a cukr rozmixujeme
  3. Hladký krém smícháme s našlehanou šlehačkou
  4. Tvoříme jednotlivé vrstvy spolu s jahodami, jahodovým pyré a drtí ze sušenek
  5. Poháry zdobíme celým ovocem a nastrouhanými sušenkami.
Poznámka:

Autor fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy