REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody Romanoff

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody Romanoff dostaly své jméno podle ruského cara Alexandra I. z rodu Romanovců. Právě jemu je se šlehačkou a kapkou koňaku připravoval věhlasný francouzský kuchař Marie Antoine Carême.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gjahod
280 mlšlehačky ke šlehání
4 lžícelikéru Grand Marine (ovocný likér)
2 lžícemoučkového cukru
šťáva z 1 ks pomeranče
pomerančová kůra nastrouhaná na tenké nitky

Postup:

1. Očištěné, oprané a důkladně okapané jahody přepůlíme a dáme je do mísy
2. V míse půlky jahod přelijeme pomerančovou šťávou a likérem Grand Marnier, necháme 15 minut marinovat
3. Marinované jahody rozdělíme na talíře, posypeme nudličkami pomerančové kůry a ozdobíme do tuha ušlehanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy