REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s ovocem

Banán v čokoládě se zmrzlinou a šlehačkou

Oloupané banány přelité rozpuštěnou čokoládou, servírované s kopečky vanilkové zmrzliny a šlehačkou.

Banana split

Klasický recept na banán podávaný se zmrzlinou, zdobený šlehačkou, čokoládou a případně karamelem.

Banánový pohár

Pohár z pudinku, banánu, tvarohu, cukru a šlehačky.

Banány v čokoládě

Vychlazené nakrájené banány zalité kakaovo-pudinkovou směsí. Zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Borůvkové kostky s ovocem

Pohár z borůvkové zmrzliny, pudinku, smetany a dalších ingrediencí, zdobený ovocem, šlehačkou a oplatky.

Borůvkový pohár se sušenkami a smetanovým krémem

Borůvkové mlsání s krémem ze zakysané smetany, mascarpone a rozdrcených kakaových sušenek. Zdobené smetanou a čokoládou.

Broskev Melba

Klasika českých restaurací z minulého století. Vanilková zmrzlina servírovaná s půlkami povařených broskví, jahod a nasucho opražených mandlí.

Broskvový pohár

Zmrzlinová klasika. Kompotové broskve se zmrazeným smetanovým krémem a šlehačkou.

Dijonské hrušky

Podušené hrušky zbavené jadřinců, servírované se zmrzlinou, rybízovým kompotem a osmahnutými mandlemi.

Hruškový pohár

V dezertních pohárech servírovaná zmrzlina s hruškami, přelitá čokoládovou omáčkou, ozdobená šlehačkou a hoblinkami čokolády.

Jablečné osvěžení se skořicí a sušeným ovocem

Nastrouhaná jablíčka povařená se směsí sušených brusinek, rozinek a švestek spolu s trochou vody a pudinkem. Zdobená ochucenou smetanou.

Jahodové pyré

Pohár plněný ovocnou směsí smíchanou s joogurtem a šlehačkou, zdobený čerstvými jahodami.

Jahodové pyré se zmrzlinou

Rozmixované jahodové pyré spolu s cukrem a zmrzlinou, servírované s kopečky vanilkové zmrzliny, ozdobené mátou.

Jahodový pohár

Jogurt smíchaný s vyšlehanou smetanou, jahodami a cukrem.

Jahodový pohár s amarettem, sekanými mandlemi a zmrzlinou

Čerstvé jahody smíchané s mandlovým likérem, zdobené šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou, sypané mandlemi.

Jahodový tvaroh s kokosem

Poháry plněné ochuceným tvarohem smíchaným s jahodami, čokoládovou polevou a kokosem.

Jahody Romanoff

Jahody Romanoff dostaly své jméno podle ruského cara Alexandra I. z rodu Romanovců. Právě jemu je se šlehačkou a kapkou koňaku připravoval věhlasný francouzský kuchař Marie Antoine Carême.

Jahody s mascarpone a šlehačkou

Pohár plný dobrot. Vyšlehané mascarpone s cukrem, smíchané se šlehačkou, servírované ve sklenicích spolu s jahodami, jahodovým pyré a nastrouhanými sušenkami.

Jogurtové poháry

Dvoubarevné poháry připravené z hustého bílého jogurtu, malin, pistácií a medu.

Jogurtové poháry II.

Poháry připravené z jogurtu, lučiny a oslazených jahod.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy