REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový pohár

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V dezertních pohárech servírovaná zmrzlina s hruškami, přelitá čokoládovou omáčkou, ozdobená šlehačkou a hoblinkami čokolády.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
425 mlhruškového kompotu
100 gsmetany ke šlehání
75 gjemné hořké čokolády
15 gsolamylu (škrobové moučky)
0,5 lmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícecukru
1 lžičkakakaa
8 kskopečků vanilkové zmrzliny
špetka soli

Postup:

1. Hrušky dáme na síto okapat
2. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni
3. Rozmícháme dohladka 3 až 4 lžíce mléka se solamylem, zbylé mléko vmícháme do čokolády, přidáme kakao, cukr, vanilkový cukr a špetku soli, za stálého míchání zahřejeme, vmícháme solamyl a omáčku na velmi malém plameni přibližně půl minuty povaříme
4. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou
5. Do 4 dezertních pohárů rozdělíme půlky hrušek a porce zmrzliny, přelijeme je horkou čokoládovou omáčkou a ozdobíme kopečky šlehačky, které ještě posypeme hoblinkami ze zbytků jemné hořké čokolády
6. Dezert ihned podáváme.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy