REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dijonské hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené hrušky zbavené jadřinců, servírované se zmrzlinou, rybízovým kompotem a osmahnutými mandlemi.


Ingredience:
4 ksvětších hrušek
4 porcezmarzeného smetanového krému
4 lžíceokapaného kompotového černého rybízu
citrónová šťáva
mandle
voda
med

Postup:

1. Z oloupaných hrušek vykrojíme jadřince, pokapeme je citrónovou šťávou a vložíme do vody oslazené medem
2. Chvíli povaříme, až hrušky změknou, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
3. Oloupané mandle nakrájené na nudličky osmahneme na sucho na pánvi dozlatova
4. Do misek rozdělíme zmrazený krém, přilijeme trochu nálevu z rybízu a obložíme vychladlými hruškami, které v důlcích po jadřincích naplníme okapaným rybízem
5. Nakonec poháry ozdobíme mandlemi a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy