Další z variací na sladký dezert do skleničky připravený z čokoládového pudinku, doma vyrobeného pribináčku a drobného čerstvého nebo mraženého ovoce.
Ingredience:
Na čokoládový pudink: | |
100 g | hořké čokolády |
2 lžíce | pískového cukru |
500 ml | mléka |
1 sáček | kakaového pudinkového prášku |
Na domácí pribináček: | |
250 g | tučného tvarohu ve vaničce |
2 sáčky | vanilkové cukry |
1 kelímek | šlehačkové smetany 33 % |
Ostatní: | |
drobné mražené nebo i čerstvé ovoce | |
kdo má rád, šlehačku na ozdobení pohárů |
Postup:
- Připravíme si čokoládový pudink; kakaový pudinkový prášek rozmícháme se 4 lžícemi mléka, zbylé mléko, rozlámanou hořkou čokoládu a cukr zvolna přivedeme za občasného zamíchání k varu, pak vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí
- Pudink nalijeme do skleniček (pohárů) a necháme ztuhnout
- Vyrobíme si pribináček; v misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, šlehačku ušleháme do tuha a přidáme k oslazenému tvarohu, vše spolu dobře promícháme
- Na ztuhnutá pudink poklademe několik kusů drobného ovoce, sklenice doplníme o pribináček, povrch pohárů ozdobíme dalším drobným ovocem.
Kdo má rád, těsně před podáváním povrch pohárů ještě ozdobí kopečkem šlehačky.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová