REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohár plněný ovocnou směsí smíchanou s joogurtem a šlehačkou, zdobený čerstvými jahodami.


Ingredience:
400 gbílého jogurtu
300 gjahod
200 gsmetany ke šlehání
100 gmoučkového cukru
300 mlvody
4 ksplátků želatiny

Postup:

1. Plátky želatiny namočíme do 200 ml studené vody a necháme nabobtnat
2. V kastrůlku svaříme moučkový cukr se 100 ml vody, přidáme očištěné omyté jahody (pár jich necháme na ozdobu), krátce povaříme a rozmixujeme
3. Pak do horké směsi přidáme nabobtnalou želatinu, za stálého míchání ji necháme rozpustit a směs necháme vychladnout
4. Smetanu vyšlehanou do tuha smícháme s bílým jogurtem, vmícháme vychladlou ovocnou směs, naplníme do pohárů a dáme do lednice vychladit
5. Servírujeme ozdobené čerstvými jahodami.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy