REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banány v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychlazené nakrájené banány zalité kakaovo-pudinkovou směsí. Zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Ingredience:
2-3 ksbanánů
1000 mlvody
150 gkrystalový cukr
50 gkakao
1 ksbalení Zlatého Klasu
1 ksvanilkového cukru
čokoláda a šlehačka na ozdobu

Postup:

1. Banány si nařízneme a poklademe na dno sklenic
2. Vodu dáme vařit s cukrem a vanilkovým cukrem a trošku si necháme na rozmíchání Zlatého klasu (vanilkového pudinku) a kakaa
3. Uvaříme řídký pudink, který lijeme do sklenic na banány
4. Dáme dobře vychladit
5. Dozdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a podáváme.

Doporučení:

Zlatý klas (v podstatě vanilkový pudink populární na Slovensku) lze nahradit 40 g Maizeny.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy