Vychlazené nakrájené banány zalité kakaovo-pudinkovou směsí. Zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Ingredience:
2-3 ks | banánů |
1000 ml | vody |
150 g | krystalový cukr |
50 g | kakao |
1 ks | balení Zlatého Klasu |
1 ks | vanilkového cukru |
čokoláda a šlehačka na ozdobu |
Postup:
1. Banány si nařízneme a poklademe na dno sklenic
2. Vodu dáme vařit s cukrem a vanilkovým cukrem a trošku si necháme na rozmíchání Zlatého klasu (vanilkového pudinku) a kakaa
3. Uvaříme řídký pudink, který lijeme do sklenic na banány
4. Dáme dobře vychladit
5. Dozdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a podáváme.
Zlatý klas (v podstatě vanilkový pudink populární na Slovensku) lze nahradit 40 g Maizeny.
Poznámka:Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.