REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banán v čokoládě se zmrzlinou a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané banány přelité rozpuštěnou čokoládou, servírované s kopečky vanilkové zmrzliny a šlehačkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce.
100 gčokolády na vaření
40 gztuženého tuku
1 lžičkacukru
vodní lázeň
ušlehaná šlehačka
topping (čokoládová poleva)
vaničková zmrzlina (vanilková)

Postup:

1. Čokoládu dáme do nádoby spolu s tukem a cukrem, vše rozpustíme ve vodní lázni, mícháme, až vymícháme hladkou čokoládovou hmotu, tu necháme chvíli mírně zchladnout
2. Oloupané banány položíme na mřížku položenou na talířku (tak zajistíme, že se nám banány k talíři nepřilepí), rozpuštěnou čokoládou je po celé délce polijeme, necháme důkladně ztuhnout
3. Banány položíme na dezertní talířky, doplníme kopečky zmrzliny a šlehačkou, postříkáme toppingem a ihned podáváme.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy