REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mascarpone s jahodami a vaječným likérem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé jahody na krému z lahodného smetanového sýra mascarpone a kysané smetany, ovoněné vaječným likérem.


Ingredience:
500 gjahod
400 gkysané smetany
250 gmascarpone
5 lžicvaječného likéru
1 lžícevanilkového cukru
moučkový cukr podle chuti
kakao na ozdobení
máta, meduňka

Postup:

1. Jahody očistíme, větší pokrájíme
2. Vložíme je do připravených misek nebo pohárů
3. Mascarpone šetrně smícháme se zakysanými smetanami
4. Přidáme vanilkový cukr a přilijeme vaječný koňak
5. Podle chuti osladíme moučkovým cukrem
6. Krém navrstvíme na jahody
7. Necháme v lednici hodinku chladit a podáváme, na závěr můžeme dozdobit kakaem. meduňkou nebo mátou.

Doporučení:

Pokud chceme krém řidší, přidáme do něj trochu mléka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy