REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounový sorbet s kuličkami melounu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlinový sorbet z melounu servírovaný s kuličkami z melounu Galia a Cantaloupe, zdobený čokoládou.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
Na sorbet:
600 gvodního melounu bez semínek (červený)
50 gcukru moučka
150 mlsuchého sektu
50 mlvody
Ostatní ingredience:
1 ksmeloun Cantaloupe (oranžový)
1 ksGalia melounu (žlutý)
2 lžícecitronové šťávy
50 mlsladkého likéru
50 gcukru krupice
čokoláda na ozdobení

Postup:

1. Ze všech tří melounů vykrájíme několik kuliček na ozdobu, dužinu z vodního melounu rozmixujeme
2. Vodu svaříme s cukrem, smícháme s melounovým pyré a zalijeme sektem, dáme do mrazáku a každých 30 minut hmotu promícháme, téměř zmrazenou ji znovu rozmixujeme
3. Dužiny z dalších dvou melounů také rozmixujeme, svaříme s cukrem a citrónovou šťávou, vaříme na mírném zdroji tepla tak dlouho, až se část vody odpaří, asi na 2/
3 původního objemu, necháme vychladnout, studenou šťávu ochutíme likérem
4. Do misek vyskládáme kuličky melounů, zalijeme je připravenou šťávou a na horu dáme po dvou kopečcích sorbetu
5. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhanou čokoládou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy