Poháry plněné ochuceným tvarohem smíchaným s jahodami, čokoládovou polevou a kokosem.
Ingredience:
400 g | měkkého tvarohu |
300 g | jahod |
80 g | cukru krupice |
80 g | hořké čokolády |
40 g | strouhaného kokosu |
200 ml | smetany ke šlehání |
Postup:
1. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky, vsypeme ji do kastrůlku, podlijeme troškou smetany a necháme ji rozpustit ve vodní lázni, pak do ní vmícháme na sucho opražený strouhaný kokos
2. Jahody dobře očistíme, asi třetinu si dáme stranou na ozdobu, ze zbytku oddělíme třetinu, kterou rozmixujeme na hladkou kaši, ostatní jahody nakrájíme na velmi malé kousky
3. Měkký tvaroh rozmícháme s krupicovým cukrem a rozmixovanými jahodami, pak vmícháme zbylou smetanu ušlehanou dotuha a jahody nakrájené na malé kousky
4. Ochucený tvaroh rozdělíme do skleniček, přelijeme ho čokoládovou polevou s kokosem a krém necháme alespoň 15 minut vychladnout v lednici
5. Před podáváním každou porci dozdobíme zbylými jahodami.