REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový tvaroh s kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poháry plněné ochuceným tvarohem smíchaným s jahodami, čokoládovou polevou a kokosem.


Ingredience:
400 gměkkého tvarohu
300 gjahod
80 gcukru krupice
80 ghořké čokolády
40 gstrouhaného kokosu
200 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky, vsypeme ji do kastrůlku, podlijeme troškou smetany a necháme ji rozpustit ve vodní lázni, pak do ní vmícháme na sucho opražený strouhaný kokos
2. Jahody dobře očistíme, asi třetinu si dáme stranou na ozdobu, ze zbytku oddělíme třetinu, kterou rozmixujeme na hladkou kaši, ostatní jahody nakrájíme na velmi malé kousky
3. Měkký tvaroh rozmícháme s krupicovým cukrem a rozmixovanými jahodami, pak vmícháme zbylou smetanu ušlehanou dotuha a jahody nakrájené na malé kousky
4. Ochucený tvaroh rozdělíme do skleniček, přelijeme ho čokoládovou polevou s kokosem a krém necháme alespoň 15 minut vychladnout v lednici
5. Před podáváním každou porci dozdobíme zbylými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sušíme zeleninu, ovoce, bylinky a houby

Sušit potraviny můžeme v troubě nebo ve speciálních sušičkách. Naše babičky využívaly i půdy a sklepy. Například houby nebo bylinky se sušily i venku, ovšem ne přímo na slunci …

číst dále ...

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

číst dále ...

Sezóna zvěřiny a jehněčího je zde

Podzim je tady a s ním i sezóna jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. A že vám jehněčí nevoní? Chyba! Pokud budete mít kvalitní maso a zvolíte správný způsob přípravy a vhodné ingredience, vykouzlíte lahodný pokrm. Lamart k přípravě chutných jídel nabízí celou řadu nádobí, se kterým bude výsledek podzimního vaření stoprocentní. Litinový pekáč a pekáč s varnou poklicí perfektně poslouží k pečení i dušení.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Rumová novinka přímo z Mauricia

Moře a léto k sobě neodmyslitelně patří. A jak lépe si zprostředkovat tuto atmosféru i v pohodlí domova než díky vašim chuťovým pohárkům. Novinka The Pearl of Mauritius vás přenese na exotický ostrov na jazyku i v mysli.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

V září proběhl návrat do školních lavic a vyšel nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy