REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový pohár s amarettem, sekanými mandlemi a zmrzlinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé jahody smíchané s mandlovým likérem, zdobené šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou, sypané mandlemi.


Ingredience:
Na 2 porce:
300 gčerstvých jahod
150 mlsmetany ke šlehání
3 lžíceitalského mandlového likéru Amaretto
3 lžícenasucho opražených mandlí
vanilková zmrzlina
moučkový cukr

Postup:

1. Jahody očistíme a zbavíme stopek, nakrájíme na čtvrtky
2. Smícháme je s amarettem a podle potřeby mírně osladíme
3. Do poháru vložíme jahodovou směs a přidáme zmrzlinu
4. Ozdobíme hustou ušlehanou smetanou a klínky pražených mandlí
5. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy