REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mango dezert s řeckým jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert servírovaný ve sklenicích, připravený z domácího mangového pyré a bílého jogurtu, nejlépe řeckého typu.


Ingredience:
2 kszralá manga
1 kskousek vanilkového lusku
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícevanilkového cukru
50 mlčerstvě lisovaného jablečného džusu
špetka mleté skořice
voda
Ostatní:
1 kelímekjogurtu řeckého typu
1 ksmango na ozdobu
lístky máty

Postup:
  1. Oloupané mango nakrájíme na menší kousky, hodíme je do hrnce, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda bublat, stáhneme teplotu zdroje na plovinu
  2. Přidáme vanilkový i třtinový cukr a dužinu z části vanilky, zamícháme, přidáme skořici, opět zamícháme, po hcvíli vše zalijeme džusem, necháme zlehka probublávat, občas zamícháme, pozvolna zredukujeme tekutinu, vaříme, dokud není mango úplně měkké
  3. Jakmile bude dužina manga měkká, tekutina zredukovaná na polovinu, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme vše na pyré, mělo by být hladké, hustší až krémové
  4. Do sklenic rozdělíme bílý jogurt, pak přidáme prochladlé pyré, ozdobíme kostičkymi manga a lístky máty, dáme do lednice na chíli vychladit.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy