REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový krém s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poháry se slazeným ovocem a jogurtovým krémem, servírované posypané strouhanými lískovými oříšky, ozdobené lístky meduňky.


Ingredience:
600 gčerstvého drobného ovoce (může být i mražené)
250 gjogurtu řeckého typu
200 gzakysané smetany de luxe
50 gnastrouhaných lískových oříšků
2 lžícemoučkového cukru
1 kssáčku vanilkového cukru
lístky čerstvé meduňky

Postup:

1. Očištěné čerstvé ovoce dáme do kastrůlku, prosypeme moučkovým i vanilkovým cukrem a necháme přejít varem, potom necháme vychladnout
2. Do misky dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu a dobře promícháme, lískové oříšky na hrubo nastrouháme
3. Na dno sklenic rozdělíme proslazené ovoce i se šťávou, kterou pustilo a pomocí cukrářského sáčku na ovoce navrstvíme jogurtový krém, posypeme lískovými oříšky a ozdobíme lístky čerstvé meduňky
4. Pak dáme do lednice na 15 minut vychladit a podáváme.

Doporučení:

Krém bude nadýchanější, když místo zakysané smetany vmícháme do jogurtu do tuha ušlehanou smetanu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy