Poháry se slazeným ovocem a jogurtovým krémem, servírované posypané strouhanými lískovými oříšky, ozdobené lístky meduňky.
Ingredience:
600 g | čerstvého drobného ovoce (může být i mražené) |
250 g | jogurtu řeckého typu |
200 g | zakysané smetany de luxe |
50 g | nastrouhaných lískových oříšků |
2 lžíce | moučkového cukru |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
lístky čerstvé meduňky |
Postup:
1. Očištěné čerstvé ovoce dáme do kastrůlku, prosypeme moučkovým i vanilkovým cukrem a necháme přejít varem, potom necháme vychladnout
2. Do misky dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu a dobře promícháme, lískové oříšky na hrubo nastrouháme
3. Na dno sklenic rozdělíme proslazené ovoce i se šťávou, kterou pustilo a pomocí cukrářského sáčku na ovoce navrstvíme jogurtový krém, posypeme lískovými oříšky a ozdobíme lístky čerstvé meduňky
4. Pak dáme do lednice na 15 minut vychladit a podáváme.
Krém bude nadýchanější, když místo zakysané smetany vmícháme do jogurtu do tuha ušlehanou smetanu.